Úvod » Závody » Výsledky

MČR žactva a dorostu 2016

publikováno 06.07.2016

Od pátku 1. 7. do neděle 3. 7. se v Račicích u Štětí konalo MČR žactva a dorostu. Množství přihlášených posádek bylo obrovské a tak byl celý program rozdělen do několika dní. V pátek byly na programu jednotlivé rozjížďky. Z těch měli závodníci možnost postoupit do sobotních semifinálových jízd a poté do nedělního finále, kde se utkaly ty nejlepší posádky o cenné kovy. S přihlédnutím k velké konkurenci se samotný start v nedělních finálových jízdách dá považovat za velký úspěch. Neratovičtí veslaři závodili se vší vervou a to i navzdory počasí, které bylo v průběhu šampionátu velmi nepředvídatelné. Během celého víkendu se střídalo horko s deštěm. Přes závodiště se přehnalo několik silných přeháněk a sobotní program musel být dokonce na hodinu přerušen z důvodu blížící se bouře, která se naštěstí kanálu vyhnula. Nic z toho však neratovickým závodníkům nezabránilo podávat skvělé výkony a vybojovat cenné medaile. Medaile cinkaly pouze v dorosteneckých kategoriích, odkud jsme si přivezli zlato, stříbro i bronz.  

Dorostenecká kategorie:

Mistry republiky na čtyřce bez kormidelníka dorostenců (4- dci) se stala posádka společenství Neratovice a Břeclav. V této posádce seděli naši nadějní veslaři Vojtěch Zmek a Jaroslav Fojtík, kteří si tímto výkonem spravili chuť po závodu dvojek bez kormidelníka dorostenců (2- dci), kde se po nervy drásajícím závěru umístili na 3. místě a vybojovali si tak bronz. Vrchol dorosteneckých závodů bylo finále osem s kormidelníkem dorostenců (8+ dci), ve kterém se naši veslaři (Zmek, Fojtík) ve společenství s Přerovem, Brandýsem a Třeboní pokusili přerušit vítěznou linii ČVK Praha, což se jim nakonec nepodařilo, ale i přesto skončili na krásném 2. místě. Za dorostence zde pak startovali také Filip Šulc a Ondřej Hladík na dvojce bez kormidelníka (2- dci), ti se však do finálových jízd nedostali. Mezi dorostenkami pak bojovala Nella Martincová na skifu (1x dky) ve finále B, kde se i přes zatím krátkou veslařskou kariéru umístila na 5. místě. Poté startovala ve finále A na osmě dorostenek (8+ dky) v polabském společenství s Louny, Lysou, Mělníkem a Ústím. Toto velkospolečenství si po mohutném závěru vyjelo 2. místo a získalo tak cenné stříbro.

Žákovská kategorie:

 Jedinou posádkou ve finále A byl dvojskif žaček mladších (2x žkym), Natálie Veselá a Adéla Hladíková, ty předvedly skvělý závod a s vypětím všech sil si vyjely zasloužené 4. místo. Následoval skif žáků mladších (1x žcim), kde ve finále B startoval neratovický David Ragač. Ten se celý závod držel se zbytkem pole, ale i přesto dojel až na 6. místě.  Dalším závodem na pořadu dne bylo finále C párových čtyřek s kormidelníkem žaček starších (4x+ žkys). Zde startovaly Nikola Schejbalová, Barbora Mašková a Nela Dvořáková ve společenství s Mělníkem, na kormidle Lucie Pospíšilová. Tato posádka si s přehledem dojela pro výhru a umístila se tak celkově na 13. pozici v republice. Ve finále B startoval i dvojskif starších žáků, Tomáš Novotný a Kryštof Ramzer. Tato posádka si i přes velkou snahu vyjela pouze 5. místo. Následně si 2. místo ve finále B vyjela párová čtyřka žákyň mladších (4x+ žkym), ve složení: Adéla Hladíková, Natálie Veselá a Lucie Šafářová ve společenství s Litoměřicemi, na kormidle s Lucií Pospíšilovou. Na skifu žáků starších (1x žcis 13) jel finále B také neratovický Tomáš Novotný a vyjel si 2. místo. Tečku za žákovskou kategorií neratovických udělala Nela Dvořáková na skifu starších žaček (1x žkys 13), ta startovala ve finále B a navzdory technickým potížím závod nevzdala a dojela na 6. místě.

Celkově se tedy celý mistrovský víkend vydařil, děkujeme závodníkům za předvedené výkony a také trenérům žactva a dorostu za vynaložené úsilí a trpělivost. Doufáme, že v příštím roce se do finálových jízd probojuje ještě více neratovických posádek a že pořádně zacinkáme!

Kompletní výsledkovou listinu naleznete ZDE.

Aktualita

ČLENSKÉ PŘÍSPĚVKY NA ROK 2024
ČLENSKÉ PŘÍSPĚVKY NA ROK 2024 1. Členové oddílu trénující pod dohledem trenéra     - 600,- Kč / měsíčně     - Splatné vždy ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
2223242526 27 28
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace