Úvod » Závody » Výsledky

Jarní veslařská regata Neratovice 2017

publikováno 09.05.2017

Kdo se první květnový víkend nechal přemluvit slunečným počasím a vyrazil na procházku k Labi, mohl vidět Jarní veslařskou regatu. Účastnilo se jí 559 posádek z 18ti veslařských klubů.

Neratovickému žactvu se vstup do sezony povedl, úspěchy nás těší o to víc, že se jsme se mohli předvést v domácím prostředí.
Po poctivé zimní přípravě se hned třem posádkám podařilo vybojovat medaili. Způsobem start-cíl vyhrál dvojskif starších žaček (B. Mašková, N. Schejbalová). Bára si splnila předsevzetí a po velkém boji, posledním tempem těsně zvítězila i v závodě skifů. Její čas by stačil na prvenství i ve všech ostatních jízdách.
Žáci starší začali závody na čtyřce párové s kormidelníkem (S. Brdlík, M. Maxa, E. Misař,T. Novotný, k. P. Chovaňáková), hned po startu jim vypadlo veslo z havlinky a získali tak velikou ztrátu, kterou však dokázali v průběhu závodu stáhnout a dojeli na krásném druhém místě. A to v posádce seděl Marcel Maxa, pro kterého to byl vůbec první veslařský závod. Náladu si ještě vylepšila část posádky (E. Misař, T. Novotný) v závodu dvojskifů, v němž obsadili první místo.
Žákovská základna je mnohem širší, i ti nejmenovaní obsazovali ve svých jízdách přední příčky a zaslouží si velkou pochvalu.
V dorostenecké kategorii svým vítězstvím velmi překvapila nezkušená posádka na čtyřce párové bez kormidelníka (J. Kafka, J. Pokorný, O. Hladík, M. Dočekal).
Pozadu nezůstali ani dospělí závodníci. Gratulujeme medailistům:
E. Namyslová, M. Zeithamlová, J. Nápravník, J. Brunhofer, P. Novák, M. Pařík, D. Tockstein, M. Růžička.

Vydařený víkend uzavřel vložený závod 8 + mix, ve kterém se na trati 400m utkaly 2 posádky domácích. Jedna složená z kategorií Masters a druhá ze závodníků, kteří měli v průměru o 22 let méně zkušeností. Ve vyrovnaném závodě se nakonec jako rozhodující faktor neukázaly zkušenosti, ale mladický elán. :-)

Organizátoři Jarní regaty moc děkují všem účastníkům za předvedené výkony, gratulují vítězům a těší se na viděnou příští rok!

Na kompletní výsledky z regaty se můžete podívat ZDE.

Aktualita

ČLENSKÉ PŘÍSPĚVKY NA ROK 2024
ČLENSKÉ PŘÍSPĚVKY NA ROK 2024 1. Členové oddílu trénující pod dohledem trenéra     - 600,- Kč / měsíčně     - Splatné vždy ...

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace